Universitat Rovira i Virgili

Cinc raons per fer-nos confiança

1. La Química i la Bioquímica, especialitats URV

La Química i la Bioquímica són especialitzacions que marquen diferència a la URV. Alineen a Tarragona de forma gairebé única al món a la universitat, el teixit industrial productiu i parcs científics de referència internacional, encapçalats per l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i diferents centres integrats a l'EURECAT -el Centre Tecnològic de la Química i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut. A la Facultat de Química oferim estudis de Grau, Màster i Doctorat en l'àmbit de la Química i la Bioquímica. DOW Chemical ens ha escollit com una de les vuit universitats estratègiques a Europa, Àfrica i Orient Mitjà, en el camp de la Química, d'entre 8000 universitats.

2. Experiència internacional

L'equip humà de la Facultat (FQ) l'integren professionals amb experiència reconeguda en els àmbits acadèmic i de recerca. Un dels objectius estratègics del nostre centre  és des de fa anys l'atracció de talent internacional, i fomentar entre els nostres estudiants la realització d'estades en universitats europees i americanes d'alt nivell científic. Aquest enriquiment de base ens ha permès guanyar projecció arreu, sobretot en recerca, i en consonància un dels objectius és millorar la preparació internacional dels estudiants. En aquesta direcció van mesures pioneres, com el Grau de Química impartit íntegrament en llengua anglesa.

3. Alt grau d'inserció laboral

El model formatiu de la FQ destaca per l'aplicació de les noves tecnologies, la innovació docent, i sobretot, pel protagonisme que adquireix la vessant més pràctica dels programes, l'experimentació tant a laboratori com a la indústria, mitjançant Pràctiques externes o Treballs de fi d'estudis. La immersió en les rutines professionals contribueix a un alt grau d'inserció laboral un cop acabats els estudis. A més de la preparació científica, els estudiants formats a la Facultat de Química són valorats per la capacitat d'iniciativa, relació, comunicació i adaptació a entorns canviants.

4. Compromís amb la Qualitat

A la Facultat de Química som ferms defensors del servei públic de qualitat, i per això tenim un compromís amb la millora contínua. La Facultat de Química de la URV ha obtingut el certificat d'acreditació institucional de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), i s'ha convertit en la primera i, de moment, única facultat d'una universitat pública catalana amb aquesta acreditació institucional en l'àmbit de la Química i de la Bioquímica. A més, els graus de Química i Bioquímica i Biologia Molecular són els únics en aquests àmbits que a més d'haver estat reconeguts per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya amb el segell d'acreditació amb excel·lència, han aconseguit el segell que acredita una interacció entre recerca i docència excel·lent. En paral·lel, diversos rànkings fan visible l'excel·lència dels nostres programes. L'U-Ranking dels darrers quatre anys, diu de fet que som la millor universitat de l'Estat espanyol per estudiar Química o Bioquímica i Biologia Molecular. En la disciplina de Química, som també una de les dues universitats de l'Estat situades en el top 150 segons el Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects que analitza més de 4000 universitats de tot el món.

5. Suport personalitzat

De forma complementària a les assignatures, els estudiants matriculats a la Facultat de Química gaudeixen de serveis exclusius i suport a l'aprenentatge. Entre aquests últims destaquen els cursos de preparació en Química, Física i Matemàtiques gratuïts per als estudiants de Grau de nou accés; Jornades d'Iniciació a la Vida Universitària per introduir als nous estudiants en el funcionament i serveis de la Universitat; Tutories: cada estudiant té un professor com a tutor durant tots els estudis, i un estudiant mentor el primer curs per facilitar la seva incorporació i el seguiment personalitzat; o Cursos de formació complementaris en temes mediambientals, d'innovació o orientació laboral. 

  • "Ens sentim orgullosos de compartir el futur amb tu" 

    La Química i la Bioquímica són dos àmbits apassionants de les Ciències. Han estat claus en l'evolució i el desenvolupament de la Humanitat, i segueixen sent un suport imprescindible per donar resposta a reptes en camps tan diversos com l'energia, la salut, el medi ambient, la seguretat alimentària o el disseny de materials. A la URV, a Tarragona, portem gairebé 50 anys generant coneixement i professionals de qualitat en aquests àmbits, i ens sentim orgullosos de compartir el futur amb tu.
  • Des dels seus inicis, la Facultat de Química ha mantingut una estreta relació amb el veí polígon petroquímic de Tarragona, el més important del sud d'Europa, i ha creat aliances amb el ric teixit industrial del sector agroalimentari, cosmètic i de tractament d'aigües. Juntament amb la resta d'actors dels clústers de recerca d'excel·lència en Química i Bioquímica (Eurecat, ICIQ, IISPV i IRTA), donem resposta a la demanda de tecnologia i investigadors que puguin liderar la recerca els propers anys.
  • Joan Josep Carvajal Martí
  • Degà de la Facultat de Química