Universitat Rovira i Virgili

Activitats per celebrar els 50 anys dels estudis de Química a Tarragona

Edifici de la Plaça Imperial Tarraco

     

      

  • Investidura de Maria Vallet com a doctora honoris causa   

Divendres 22 d'abril, a les 12 h del migdia, tindrà lloc al Paranimf del Rectorat de la URV l'acte d'investidura de Maria Vallet com a doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili. Serà apadrinada per Yolanda Cesteros, investigadora del Departament de Química Física i Inorgànica i degana de la Facultat de Química. Aquest honoris causa ha estat proposat per la Facultat de Química per celebrar els 50 anys d'estudis de Química a Tarragona.

La Dra. Vallet és catedràtica emèrita del Departament de Química en Ciències Farmacèutiques de la Universitat Complutense de Madrid i directora del Grup d'investigació Biomaterials Inteligents. 

L'acte serà presencial i virtual (plataforma d'streaming).

* Veure la notícia de l’acte

  • Concurs de microrelats «Lletres amb molta química»              

Amb motiu de la commemoració dels 50 anys de l'inici dels estudis de Lletres i Química a Tarragona, les facultats de Lletres i Química de la URV organitzen un concurs de microrelats sota el lema «Lletres amb molta química». El concurs és obert a tota la comunitat universitària de la URV (estudiants, PAS, PDI, Alumni URV, col·lectiu Iubilo, etc.).

Els microrelats tindran una extensió màxima d'un tuit (280 caràcters) i s'hauran de compartir a les xarxes mitjançant Twitter, acompanyats de l'etiqueta #Relat50URV. Tots els microrelats es repiularan des dels comptes de Twitter de les facultats de Lletres (@lletresURV) i Química (@quimicaURV) de la URV.

El concurs de microrelats comença el dia 15 de febrer de 2022 i acabarà el 8 d’abril de 2022 (s'ha ampliat la data final original del termini, que era el 31 de març). La temàtica serà lliure, però haurà de respondre al lema del concurs: «Lletres amb molta química».

Un jurat expert s'encarregarà de resoldre el concurs valorant, entre d'altres aspectes, l'originalitat, la claredat i correcció del text i la seva adequació al lema. El concurs premiarà els tres millors microrelats, escollits pel jurat (premi del jurat), i el microrelat que aconsegueixi més vots (M'agrada) per part del públic (premi del públic).

Bases del concurs

* Veure la notícia de l'acte de la Facultat de Lletres

El dia 25 d’abril durant la LletraFest, la festa major de la Facultat de Lletres, es van conèixer els guanyadors i guanyadores del concurs de microrelats de Twitter "Lletres amb molta química": en primer lloc, Abril Milà Pasano, estudiant del Grau en Química; en segon lloc, Marina Hernández Carrasco, estudiant del Grau de Química en anglès, i en tercer lloc, Sergi Aliagas Llurba, estudiant del grau en Història. El premi del públic se l'ha emportat Adrián Alles Leal, estudiant del Programa de Doctorat en Nanociències.

* Veure la notícia de l'acte de la Facultat de Química

El dia 6 de maig la Facultat de Química va celebrar la seva festa per commemorar els 50 anys dels estudis de Química a Tarragona i durant l’acte central es va reconèixer als tres estudiants guanyadors del concurs. Hi van assistir Marina Hernández i Sergi Aliagas, els quals van llegir els seus textos guanyadors

  • Concurs: Quina molècula sóc?                       

La Facultat de Química organitza aquest concurs que està obert a tots els i les estudiants matriculats al centre. El seu objectiu és endevinar una molècula desconeguda cada tres setmanes a partir de la informació (pistes) que s’aniran publicat en aquesta web.

Bases del concurs

* Grups participants 

* Puntuacions finals concurs (1a fase)

Molècula 1

Molècula 2

Molècula 3

Molècula 4

Molècula 5

Pistes Pistes Pistes Pistes Pistes
Solució Solució Solució Solució Solució
Puntuacions Puntuacions Puntuacions Puntuacions Puntuacions

* Equips guanyadors del concurs

Primer premi: Y-EDTA (Yael Asensio Rabanal, Enric Castillo Pla, David Simón Martín, Meritxell Domènech Tardà i Albert Vargas Pueyo)

Segon premi: Influciencers (Laura Cazorla Martí, Andrea Chávez Jaén, Maria García Martínez, Alba Porta Roca i Andrea Valdivia León )

Tercer premi: Agar-agar (Aleix Angrill Navarro, Marc Benet Caballero, Marina Mendieta Homs, Núria Serrano Ribes i Carme Franch Valldepérez)

Edifici del Campus de Sescelades