Universitat Rovira i Virgili

La Indústria 4.0 Excel·lència Operacional i Eines LEAN

  • Una mirada al futur

  • El curs té com a objectius conèixer els conceptes bàsics i les eines de l'excel·lència operacional, comprendre i aplicar en casos pràctics les eines LEAN tan de Manufacturing com de Logistics, adquirir conceptes bàscis d'indústria 4.0, i dissenyar projectes relacionats amb LEAN i la indústria 4.0 sota la tutorització d'experts professionals d'àmplia trajectòria industrial.

El curs La Indústria 4.0 Excel·lència Operacional i Eines LEAN és un curs semipresencial adreçat a empresaris de tots els àmbits interessats a millorar la competitivitat i eficiència de la seva empresa així com a professionals d'organitzacions i/o indústries que treballen mitjançant processos i que volen conèixer i preparar-se per als reptes tecnològics d'un futur immediat (2020-2025). Aquest curs també està dirigit a estudiants de darrer curs de Grau o estudiants de màster que vulguin conèixer de prop els canvis i reptes que es preveuen a la indústria en els propers anys.

Modalitat: online.

Dates: del 17/10/2022 al 19/12/2022. 44 hores de formació en Streaming (de 16 a 20 h) i 20 hores en horari a determinar per cada alumne/a.

Ubicació: Campus virtual Moodle de la URV.

  • Professorat expert

  • L'equip docent compta amb la participació de Borja Arrizabalaga (coordinador acadèmic del curs), Susanna Miquel, Pio Puig, Emili Anglés, Narcis Vidal, Xabier Utrilla i Enric Pijuan.

Susanna Miquel Becker

Arquitecta per la UPC. Cofundadora de TalentUp! per a la detecció i desenvolupament dels talents innats en les persones. Consultora en Innovació, Agilitat i Cultura Transformacional a TalentUp!. Professora al Master en Innovació de Negoci (MBI) a la Universitat de Barcelona (UB). Professora al Master Open BIM de la Fundació UPC. Professora al Postgrau IT and Business Agility de la Fundació UPC. Strengths Based Education de Gallup Inc. Scrum Master & Agile Leadership de scrum.org. Coautor del llibre "Diversidad Invisible y Cultura Transformacional".

Veure perfil de Linkedin
https://www.culturatransformacional.com

Ajudo als equips en la generación d'Actitud envers a l'Agilitat, la Innovació i la generació de negoci. Assessoro tant a persones com a equips en l'entesa, aplicació i gestió de les fortaleses individuals i conjuntes, donant solidesa a la part humana del treball col·laboratiu.

Pio Puig Soler

Enginyer electrònic per la UPC i MBA per la URV. Cofundador de TalentUp! per a la detecció i desenvolupament dels talents innats en les persones. Consultor en Innovació, Agilitat i Cultura Transformacional a TalentUp!. Professor al Master en Innovació de Negoci (MBI) a la Universitat de Barcelona (UB). Professor al Master Open BIM de la Fundació UPC. Professor al Postgrau IT and Business Agility de la Fundació UPC. Strengths Professional Coach de Gallup Inc. Scrum Master & Agile Leadership de scrum.org. Coautor del llibre "Diversidad Invisible y Cultura Transformacional".

Veure perfil a Linkedin
https://www.culturatransformacional.com

Considero que les persones són clau per al desplegament de projectes i la innovació tecnològica, fet que m'ha portat a ser Gallup-Certified Strengths Coach per a la gestió del talent en equips de treball, i a fundar el Programa TalentUp per a la detecció i desenvolupament dels talents innats en les persones.

Emili Anglés Isern

Responsable d'Automatització i Informàtica Industrial de Kellogg Company.

Narcis Vidal Sanz

Operations and Supply Chain Director a ELIX Polymers, S.L. Sènior Manager amb àmplia experiència en Gerència d’Operacions, Enginyeria Tècnica i Cadena de Suministrament.Especialista en desenvolupament de sistemes de Business Intelligence, informes automatitzats, emmagatzematge de dades i implementació de S&OP. Més de 20 anys d'experiència en operacions dins de plantes químiques, ocupant una sèrie de funcions, incloent Gerent de Planta, Gerent de Manteniment i Cap de Projectes. 

Xabier Utrilla Manrique

El món de la logística està canviant. La missió de Xabier Utrilla és ajudar a les empreses a fer aquesta transició, mitjançant l'automatització de processos administratius usant tecnologia RPA perquè puguin reduir la seva càrrega de treball documental i focalitzar-se en evolucionar tecnològicament. I, sobretot, fer que els seus operatives de transport, la seva cadena logística i la seva interconnectivitat amb proveïdors i clients siguin més eficients i es faci un salt qualitatiu com a resposta a les demandes actuals de mercat. Aquells que vulguin fer el salt a la Logística 4.0 estaran en les primeres posicions.

Enric Pijuan

Project Sales Engineer de BINDER - Magnetism & Engineering. 2022-Actualitat: Binder Magnetism & Engineering - Project sales Engineer. 2011-2021: Araiz Suministros Electricos - Especialista Tècnic-comercial en OMRON i SMC. 2010-2010: Aplir - Enginyer de projectes d'energia fotovoltaica. Assessor tècnic en projectes d'automatització industrials. Assessor d'eficiència y optimització energètica. Enginyer tècnic industrial especialitzat en Electricitat. Màster en Energies Renovables.

          

  • Entitats col·laboradores

  • El màster compta amb la participació de les empreses ARRIZABALAGA CONSULTING, ARAIZ SUMINISTROS ELECTRICOS, BERRY GLOBAL, BINDER, ELIX POLYMERS, KELLOGG COMPANY i TALENT UP!.

            

    

Coordinació acadèmica