Universitat Rovira i Virgili

La Indústria 4.0 Excel·lència Operacional i Eines LEAN

  • Una mirada al futur

  • El curs té com a objectius conèixer els conceptes bàsics i les eines de l'excel·lència operacional, comprendre i aplicar en casos pràctics les eines LEAN tan de Manufacturing com de Logistics, adquirir conceptes bàscis d'indústria 4.0, i dissenyar projectes relacionats amb LEAN i la indústria 4.0 sota la tutorització d'experts professionals d'àmplia trajectòria industrial.

El curs La Indústria 4.0 Excel·lència Operacional i Eines LEAN és un curs semipresencial adreçat a empresaris de tots els àmbits interessats a millorar la competitivitat i eficiència de la seva empresa així com a professionals d'organitzacions i/o indústries que treballen mitjançant processos i que volen conèixer i preparar-se per als reptes tecnològics d'un futur immediat (2020-2025). Aquest curs també està dirigit a estudiants de darrer curs de Grau o estudiants de màster que vulguin conèixer de prop els canvis i reptes que es preveuen a la indústria en els propers anys.

AVÍS: degut a la situació sanitària actual enguany el curs s’impartirà en modalitat online i en dates diferents a les programades inicialment.

Dates: del 12/04/2021 al 14/06/2021. Horari: de dilluns a dijous: 44 hores de formació en Streaming i 20 hores en horari a determinar per cada alumne/a.

Ubicació: Campus virtual Moodle de la URV.

  • Professorat expert

  • L'equip docent compta amb la participació de Borja Arrizabalaga (coordinador acadèmic del curs), Susanna Miquel, Pio Puig, Emilio Angles, Narcis Vidal i Xabier Utrilla.

Susanna Miquel Becker

Arquitecta per la UPC. Instructora certificada en Strengths-Based Education per Gallup. Cofundadora del Programa TalentUp per a la detecció i desenvolupament dels talents innats en les persones. Professora al Màster "BIM Management steering. Building Information Modeling i nous models de negoci"de la Fundació UPC.
Assessora tant a persones com a equips en l'entesa, aplicació i gestió de les fortaleses individuals i conjuntes, donant solidesa a la part humana del treball col·laboratiu.

Pio Puig Soler

Enginyer electrònic per la UPC i MBA per la URV. Consultor tecnològic en solucions Open Source i Instructor Certificat Red Hat a Essi Projects. Professor al Màster "BIM Management Steering. Building Information Modeling i nous models de negoci" de la Fundació UPC.
Considero que les persones són clau per al desplegament de projectes i la innovació tecnològica, fet que m'ha porta a ser Gallup-Certified Strengths Coach per a la gestió del talent en equips de treball, i a fundar el Programa TalentUp per a la detecció i desenvolupament dels talents innats en les persones.

Emilio Angles Isern

Responsable d'Automatització i Informàtica Industrial de Kellogg Company.

Narcis Vidal Sanz

Operations and Supply Chain Director a ELIX Polymers, S.L. Sènior Manager amb àmplia experiència en Gerència d’Operacions, Enginyeria Tècnica i Cadena de Suministrament.Especialista en desenvolupament de sistemes de Business Intelligence, informes automatitzats, emmagatzematge de dades i implementació de S&OP. Més de 20 anys d'experiència en operacions dins de plantes químiques, ocupant una sèrie de funcions, incloent Gerent de Planta, Gerent de Manteniment i Cap de Projectes. 

Xabier Utrilla Manrique

El món de la logística està canviant. La missió de Xabier Utrilla és ajudar a les empreses a fer aquesta transició, mitjançant l'automatització de processos administratius usant tecnologia RPA perquè puguin reduir la seva càrrega de treball documental i focalitzar-se en evolucionar tecnològicament. I, sobretot, fer que els seus operatives de transport, la seva cadena logística i la seva interconnectivitat amb proveïdors i clients siguin més eficients i es faci un salt qualitatiu com a resposta a les demandes actuals de mercat. Aquells que vulguin fer el salt a la Logística 4.0 estaran en les primeres posicions.

  • Entitats col·laboradores

  • El màster compta amb la participació de les empreses ARRIZABALAGA CONSULTING, ARAIZ SUMINISTROS ELECTRICOS, BERRY GLOBAL, ELIX POLYMERS, KELLOGG COMPANY i TALENT UP!.

    

Coordinació acadèmica