Universitat Rovira i Virgili

Conferència "Computación Cuántica para Química Ab Initio"

Campus Catalunya. Aula 425, 4a planta de l'edifici A2 (Av. Catalunya, 35 - 43002 Tarragona)

Està inclosa dins el cicle de conferències dedicades a la Física Quàntica, "Primavera de Física Quàntica", el qual està organitzat per la URV en col·laboració amb la Societat Catalana de Física.

La conferència tindrà lloc a les 18 h i serà impartida pel Dr. David Herrera, expert tècnic en computació quàntica i machine learning a l’empresa
Atos.

Resum de la conferència:Durant aquesta xerrada abordarem com els nous processadors quàntics podrien ser útils a l'químic computacional en els seus càlculs. En primer lloc, exposarem breument la raó per la qual la computació quàntica ha suscitat interès més enllà dels cercles acadèmics. Seguidament presentarem el paradigma NISQ i el perquè de la seva popularitat recent. Passarem un temps explicant com certs mètodes de la modelització ab initio poden ser millorats si són realitzats per un processador quàntic. finalment donarem exemples de problemes que podrien beneficiar-se d'un modelatge en processadors NISQ. Aquesta xerrada serà de naturalesa divulgativa i no pressuposa coneixements de mecànica quàntica o química computacional.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar