Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Alumnes > Activitats per futurs alumnes en Química

Facultat de QuímicaAlumnes

Activitats

ACTIVITATS ENTRE LA FACULTAT DE QUÍMICA I ELS CENTRES DE SECUNDÀRIA
 

Xerrades divulgatives

Desenvolupament de temes d'interès científic relacionats amb la química. El caràcter d'aquestes xerrades és divulgatiu i estan preparades a un nivell adequat per alumnes de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat. Les xerrades es poden portar a terme en el mateix centre de secundària.

- Xerrades curs 2017-2018

- Llistat pràctiques de laboratori curs 2017-2018

Difusió dels ensenyaments. Jornades de Portes Obertes

Xerrades per donar a conèixer el contingut dels ensenyaments que ofereix la Facultat de Química (llicenciatures en Química i en Bioquímica i graus en Química i en Bioquímica i Biologia Molecular).

- Més informació

Setmana de la ciència. Programa FEM RECERCA

Aquesta activitat està adreçada a despertar vocacions, a incentivar l'interès per la recerca i la seva aplicació, així com pels estudis universitaris que la fan possible i afavorir la visibilitat del seu valor entre els joves. L'objectiu és que aquests preguin consciència de la viabilitat i importància de la investigació científica, i de les múltiples aplicacions que el coneixement ofert per un títol genera en aquest àmbit.

- Veure enllaç

Visita al centre i realització de pràctiques demostratives

Visites a la Facultat de Química de grups petits d'alumnes (uns 15-20 com a màxim) per conèixer la Facultat en un dia de treball normal. Possibilitat d'organitzar alguna pràctica demostrativa en els laboratoris de la Facultat (preparació d'un polímer, muntatge d'una pila, una valoració àcid-base...)

- Llistat i resum de les pràctiques

Col·laboració en el plantejament dels Treballs de Recerca

La Facultat ofereix col·laboració a l'hora de plantejar els Treballs de Recerca en química i bioquímica (bibliografia, resolució d'algun problema experimental puntual, assessorament en el plantejament d'objectius...)

Premi de Recerca en Química

Premi atorgat per l'Associació Empresarial Química de Tarragona i la Facultat de Química de Tarragona. Va dirigit a alumnes de centres de secundària que hagin realitzat algun treball de recerca relacionat amb la química o la bioquímica.

Veure enllaç de la XIX edició

Olimpíada Química

Olimpíada Química L'Olimpíada Química és un programa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en col·laboració amb l'Associació Nacional de Químics d'Espanya i la Reial Societat Espanyola de Química, iniciat l'any 1995, que es proposa estimular la creativitat i l'interès per la química dels estudiants de darrer any de secundària. Primer hi ha una fase local a nivell de les diferents autonomies de l'estat espanyol, i els guanyadors passen a l'Olimpíada Nacional. Posteriorment hi ha l'Olimpíada Internacional i l'Olimpíada Iberoamericana. Cada any s'organitza a la Facultat de Química als voltants del mes de març.

Olimpíada Biologia

L’Olimpíada de Biologia de Catalunya té com a objectiu principal estimular i implicar als estudiants de Batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes i plantejar solucions sense un coneixement adequat de les principals qüestions biològiques, per exemple en aspectes com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i tractaments de malalties, entre molts altres. Cada any la Facultat de Química actua com a seu de les proves que es realitzen a la comarques de Tarragona a principis del mes de febrer. Els millors classificats poden participar posteriorment, en representació de Catalunya, en la fase espanyola i després també en les Olimpíades Internacional i Iberoamericana.

Olimpíada Física

La fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física es celebra cada any a començaments de febrer. Les proves que es celebren a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona permeten escollir els estudiants de batxillerat que formaran la delegació catalana que participarà en la fase espanyola, d’on sortiran els participants en les Olimpíades Internacional i Iberoamericana. L’objectiu d’aquestes Olimpíades és estimular el desenvolupament de contactes nacionals i internacionals en el camp de l’ensenyament de la Física a nivell preuniversitari, en reconeixement de la importància creixent de la Física en tots els aspectes de la Ciència i la Tecnologia i en la formació integral dels joves.

Contacte
  • Marta Calull Blanch - Coordinadora de les activitats
  • Marcel·lí Domingo, 1 
    (Campus Sescelades)   43007 - TARRAGONA
  • Tel. 977 55 9561 / Fax 977 55 8446

Informació